Kråkskuggor (1987)

Dikterna i den här samlingen skildrar, som oftast i det jag skriver, sidor av den svenska samtida landsbygden. Vemod och en växande tomhet speglas i dikterna, visst, men här lyser också glimtar av hopp och livsglädje i en poesi som, har det sagts, präglas av både detaljskärpa och bildglädje. En gammal anslagstavla blir sinnebild för minne men också för vilja att påverka den egna tillvaron. Medan radion förmedlar världens kramper i korta telegram, blir en gammelfura i all sin rotfasthet en påminnelse om att ”här avgörs ingenting – det fortgår”.

Hos Per Helge förenas det stora och det lilla med samma självklara tydlighet som hos Harry Martinson…Att läsa honom är att samtala med någon som fortfarande bryr sig. Som orkar och vill. (Ulf Jönsson, Gefle Dagblad)

En samling dikter som ställer honom i främsta ledet när det gäller att teckna svensk landsbygdsmiljö. Det är en beskrivande poesi med stark verkningskraft som han åstadkommer. Hans förmåga att iaktta, avlyssna och samtidigt ange en inre position är imponerande. (Nils-Eric Björsson, Land)

 

Kråkskuggor
Norstedts 1987
Slutsåld